Van Vlaenderen

Bij een winkelrenovatie moeten we ook denken aan de gevel. Die is bijzonder belangrijk om klanten aan te trekken en een goed gevoel te geven. Dat zie je hier heel goed bij slager Van Vlaenderen.

DE GEVEL: EEN BELANGRIJK VISITEKAARTJE VOOR ELKE WINKEL

Een winkelconcept van Frigomil doet de verkoop in uw winkel stijgen en versterkt de band met uw klanten. De gevel maakt integraal deel uit van dat concept. 

Dankzij het uitbreken van de wand tussen de voormalige winkel en het aangrenzend gebouw verdubbelde Van Vlaenderen zijn winkeloppervlakte. Vandaag kan je nauwelijks vermoeden dat deze winkel vroeger bestond uit twee gebouwen. Het volledige gelijkvloers werd bekleed met zwarte trespa, daarboven werden de twee gevels uniform wit geschilderd.

De verzorgde gevel trekt de aandacht van voorbijgangers - ook wanneer het schemert of het buiten al donker is.

De afhaalautomaat voor online bestellingen werd buiten geplaatst (met duidelijke publiciteit) zodat klanten elkaar niet in de weg lopen tijdens hun bezoek aan de zaak.

 
 
 
 
 

Uit respect voor de geschiedenis van deze winkel (die al bestaat sinds 1925!) kozen we voor klassieke, sobere en sterke materialen met moderne praktische toetsen. Zwart panelen, hout en zwarte zelliges zijn de belangrijkste elementen. Op de vloer werd gewerkt met retrotegeltjes, om de looprichting aan te geven. Deze looprichting brengt de aandacht van de klanten naar het stalen rek dat altijd is gevuld met wisselende seizoensproducten. Het plafond is wit gehouden voor een open, ruimtelijk gevoel.

 

Extra aandacht werd besteed aan de ergonomie in dit winkelconcept. 

De productpresentatie in deze toonbank is hoger dan standaard. Dat geeft een extra cachet aan de presentatie maar het is vooral handiger voor de medewerkers die voortdurend producten in en uit de toonbanken moeten halen.

Ook de werkzone met snijmachines werd op een aangepaste hoogte geplaatst zodat de rug zo min mogelijk wordt belast bij het heffen van soms zware stukken vlees en kaas. Daaronder werden handige papiervakken voorzien, zonder een gesloten opbergmeubel te moeten plaatsen.

 

Previous Next Alle "Slager" Alle winkelinrichtingFrigomil helpt u verder als ondernemer

Bel of mail vandaag nog

Bel ons E-mail ons

Altijd op de hoogte

De winkelier van de toekomst is op de hoogte. Abonneer u vandaag nog op de Frigomil Nieuwsbrief.

Volg ons op sociale media

Facebook Instagram