10 om te zien (bakkerijen)

De combinatie van een bijzonder product en een authentiek sfeer blijven tijdloze basisingrediënten voor succes. Dat bewijzen deze tien unieke bakkerijen.

Pasticceria Marchesi (Milaan - Italië)
Waarom de moeite waard? Pasticceria Marchesi koppelt een vijfsterrenservice aan een waanzinnig mooi decor. U kunt genieten van de verse chocolaatjes en brioches terwijl u door de unieke antiekwinkel naar boven loopt.

e5 Bakehouse (London)
Waarom de moeite waard? In deze kleine 'grumpy' zaak kan je een diepgaande broodbereidingscursus volgen, zodat je thuis indruk kunt maken op je vrienden. De bakkerij heeft ook een ton hartige sandwiches en ontbijtbroodjes, zo lekker dat ze iedereen knetter maken.

Pastéis de Belém (Belém, Portugal)
Waarom de moeite waard? Thuisbasis van de originele pastel de nata. En die mag je echt niet missen. Hardwerkende obers knallen ze rechtstreeks uit de oven op je bord en bedekken ze met de perfecte hoeveelheid poedersuiker. Raadselachtig perfect en verslavend.

Konditorei und Cafe Buchwald (Berlin)
Waarom de moeite waard? De Buchwaldfamilie beheerst de kunst van het maken van de 'Baumkuchen', een cake gebakken boven een open vlam en bedekt met een abrikoos of chocolademotregen. Ze verpakken de cakes per drie om mee te nemen.

Conditorei Schober (Zürich)
Waarom de moeite waard? Je voelt je koninklijk in Café Schober, zittend op pluche stoelen die in goud zijn geregen. Combineer je dessert naar keuze met heerlijke warme chocolademelk en neem even pauze van de realiteit. De gebakjes van het café zijn echte kunstwerken.

Conditori La Glace (Kopenhagen)
Waarom de moeite waard? Zodra je Conditori La Glace binnengaat, voelt het alsof je naar een andere tijd wordt getransporteerd. De oudste bakkerij in Kopenhagen heeft prachtige etalages voor elk seizoen (Kerstmis krijgt een bijzonder weelderige behandeling). Geniet van de beroemde cake en koffie met slagroom.

Demel (Wenen, Oostenrijk)
Waarom de moeite waard? In Demel kan je zien hoe de patissiers hun taarten bakken en decoreren terwijl je geniet van een stukje. Er is ook een cakemuseum verborgen aan de achterkant van de zaak.

Du Pain et des Idees (Parijs - Frankrijk)
Waarom de moeite waard? Waarschijnlijk de beste croissants in Parijs. Als je niet in de stemming bent om een hapje te eten, zou je van gedachten kunnen veranderen nadat je de frisse aroma's van deze bakker ruikt.

Hafiz Mustafa 1864 (Istanbul - Turkije)
Waarom de moeite waard? Elke smaak van Turkse delicatessen die je je maar kunt voorstellen en de baklava smelt in je mond. Het zal waarschijnlijk moeilijk zijn om slechts een paar dingen te kiezen voor bij de thee.

Pâtisserie Sadaharu Aoki (Tokio - Japan)
Waarom de moeite waard? Door de combinatie van unieke Japanse smaken en de kunst van het Franse banket maakt Sadaharu Aoki echte wereldcreaties - zoals de groene matchacroissant of zwarte sesameclair - die je nergens anders kunt vinden.

Frigomil helpt u verder als ondernemer

Bel of mail vandaag nog

Bel ons E-mail ons

Altijd op de hoogte

De winkelier van de toekomst is op de hoogte. Abonneer u vandaag nog op de Frigomil Nieuwsbrief.

Volg ons op sociale media

Facebook Instagram